Sommerløyper

Litt om sommerløypene.

Notodden og Hjartdal turlag er avarlig for merking av sommerløypene.

Lenke til Turlagets hjemmeside

Sommerløypene er mange. Med utgangspunkt parkeringsplassen på Myregvarv  kan vi for eksempel i rolig tempo nå Himingen( 1066 ) på ca 4 timer tur/retur.

Slettefjell (1180 ) på ca. 5 timer tur/retur, Rognlifjell (961) på 3,5-4 timer t/r. Fortsetter du videre fra Rognlifjell mot Trogafjell (930) må du plusse på enda en time.

Eller du kan gå til Økteren ca 5 timer t/r. Det går også en fin merka sti rundt Gavlesjåvannet, ca. 2,5 time fra Myregvarv t/r. , men her legger du ganske sikkert turen innom Gavlesjå seter, eller har med fiskestanga, så sett av dagen!

Turen til Hollane er en opplevelse sommertid ( 6 timer t/r) med ”Gammene” på Aslaksstul (som du kan overnatte i) og ikke minst Hollane – fossene der du kan ta et friskt sommerbad.

For lengere turer er det merka løyper til de fleste toppene.

En naturopplevelse ” for den spreke” er turen over fjellet til Seljord en høstdag en opplevelse. Litt for langt for tur/retur på en dag, men avtal transport på ”Grimås” for returen, eller avtal med noen som tar bilen til Grimås og går til Myregvarv. Kaffekos når dere møtes halveis er obligatorisk !

Om du vil en lett tur er miljøstien fra Myrgvarv til Gavlesjå et bra alternativ. Her kan en dessuten oppleve seterdrift på gamlemåten og en kan få kjøpt vafler, rømmegrøt mm. Det blir også solgt stulsprodukter der i sesongen. Bildene som følger er tatt langs denne stien.

Himingtjønna en høstdag.

Stien fra Myrgvarv er lett å gå.

Her er det ingen problemer om du er liten eller stor

Langs stien er det satt opp opplysningsskilt om forskjellige serverdigeter.

Gammel og ny årgang

Løypene i området er godt merka

Spennende! ….kanskje trollet bor under denne brua?

Innløpsosen i Gavlesjå.

Gavlesjå.

Etter en halv time er du framme ved stulen

Gavlesjåstulen.

Det er ikke mange stuler som er i drift i dag, men Gavlesjåstulen er untaket

Gavlesjå, ved stulen.

Himingen, sett fra Gavlesjå.

Det er laga rasteplasser langs stien.

 God tur !

foto: O A Vassbotten og S D Østvold